Hårtransplantation

Letar du en klinik för hårtransplantation? Då har du kommit rätt.

Vid en hårtransplantation med FUE metoden flyttar vi hår från ett område som är rikt på hår, till ett område där ökad hårväxt önskas.
De transplanterade hårsäckarna växer fast redan inom 24 timmar och börjar omgående producera ett naturligt hår.

Hårtransplantation hårlinjen

Lite vikar i hårfästet

Hårtransplantation FUE

Längre vikar i hårfästet

Hårtransplantation

Krona och vikar

Hårtransplantation stockholm

Fullt område

Få tillbaka ditt hår

Hårtransplantation med fue metoden

Hårtransplantation den enda permanenta behandlingen för ytterligare hårväxt.
Håret som vi flyttar är genetiskt kodat att inte falla av vilket gör att de transplanterade håren växer för evigt.
En hårtransplantation med FUE metoden är därför en permanent behandling för ytterligare hårväxt.
Det är en behandling som innebär att flytta hår, inte bota håravfall.

ETT BESLUT FÖR FRAMTIDEN – DIN TRYGGHET ÄR VÅR PRIORITET

En hårtransplantation är en investering för framtiden. Har man håravfall och bestämmer sig för att genomgå en hårtransplantation, vill man att håret ska se naturligt ut resten av livet.Vi kommer alltid att ge dig en rättvis uppskattning på hur resultat kommer att bli och vad du kan förvänta dig. Vårt högsta mål är att resultatet motsvarar vår prognos.

 

80% av ett lyckad resultat beror på konsultation

Men ett hårtransplantation kräver noggrann planering och stor eftertanke av dig som planerar att genomgå ett ingrepp. Vi brukar säga att 80% av ett lyckat resultat beror på konsultationen. Där går vi igenom dina individuella förutsättningar, dina förväntningar och det önskade resultatet.
Det är viktigt för oss att du som kund ges möjlighet att i lugn och ro få veta vad som är medicinskt möjligt utifrån givna omständigheter. Vid konsultationen diskuterar vi även priset vilket påverkas av ingreppets omfattning och hur mycket hår som flyttas.
Vid konsultationen går vi noga igenom det man ska tänka på efter en hårtransplantation

Givetvis erbjuder vi dig alltid PRP-behandlingar i samband med en hårtransplantation vilka ges vid uppföljningarna.
PRP står för Platelet Rich Plasma där Platelet är ett namn på våra minsta blodplättar. Dessa består av en stor mängd tillväxtfaktorer – kroppsegna proteiner med stark positiv inverkan på aktiviteten i cellerna. När vi injicerar hårsäckarna med tillväxtfaktorer startar en mängd positiva reaktioner i huden.

Tillväxtfaktorerna signalerar till stamcellerna runt varje hårstrå att produktionen av hårceller ska öka vilket betyder fler byggstenar till varje hårstrå – håret stärks och blir kraftigare samtidigt som dina hårstrån får ork att växa sig längre. Näringstillförseln ökar också då fler små blodkärl nybildas.

FRÅGOR OCH SVAR
1.Konsultation:
På konsultationen går vi igenom dina individuella förutsättningar och reder ut samtliga frågetecken och funderingar kring ingreppet.
2.Hälsokontroll:
Vi gör en hälsokontroll och går noga igenom allt som kan tänkas ha inverkan på ingreppet, till exempel om du äter några speciella mediciner.
3.Inför ingreppet:
När det är dags för ingreppet skriver du på en friskförsäkran. Framför en spegel ritar vi sedan tillsammans ut de riktlinjer för var till exempel hårlinjen kommer att gå. Vi är 100% överens innan transplantationen påbörjas.
De första hårtransplantationerna utfördes för 50 år sedan. Dessa gav i många fall kraftiga ärr och tveksamma resultat. Idag har kunskapen och erfarenheten ökat enormt och tekniken förfinats. Dagens utrustningen möjliggör ett arbete med mycket mindre transplantat, till och med enskilda hårstrån. Med FUE-metoden får ditt hår ett mycket naturlig resultat med en snabb läkning utan ärr. I de flesta fall tas hår från nacken och flyttas till det glesa eller tomma området. Håret som växer i nacken är genetiskt kodat att aldrig sluta växa. De transplanterade hårstråna växer därför för alltid. Det är dock möjligt att ta hår från andra delar på kroppen men bara i undantagsfall då hårstråna i nacken är mest genetiskt lämpliga. FUE-metoden innebär att enskilda grafts tas direkt från givarområdet med hjälp av en mycket tunn och liten borr (0,5-0,8 mm i diameter). Håret i givarområdet rakas av till en längd på cirka 1-2 mm för att borren ska kunna omsluta hårsäcksgruppen. Grupperna sorteras sedan utifrån antal hårsäckar. Antal strån i hårsäcksgruppen avgör placeringen på huvudet för att erhålla ett så naturligt resultat som möjligt.
Ja det gör det. Det transplanterade håret avlägsnas från givarområdet från kroppen och transplanteras till önskat område. De håren som vi transplanterar kommer ej att stötas bort eftersom de inte är främmande för kroppen. Efter hårtransplantationen och återväxt, kommer det planterade håret bibehålla sina egna egenskaper som färg, tillväxthastighet och lockar.
Dagens början:
Behandlingen börjar vanligtvis kl 08:00 och genomförs under dagens lopp, normalt tar en behandling ca 5 timmar. Du kommer först att gå igenom dagens rutiner med en sköterska. Vi tar före-bilder och ditt hår kortas ner inför själva operationen. Sedan får du lokalbedövning och känner ingenting under eller efter behandlingen. De flesta kopplar av med en film under behandlingen medans andra somnar eller jobbar med datorn. Därefter börjar vi plocka ut hårsäcksgrupperna och efter en stund bjuder vi på fika.
Lunch:
När vi är klara med att plocka ut hårsäcksgrupperna är det dags för lunch. Där får du välja fritt från vår meny och det blir en tid för en bensträckare eller avkoppling.
Efter lunch:
Efter lunch är det dags för operationen, du och designteknikern går igenom var du vill sätta hårsäckarna samt hur designen för hårlinjen ska se ut. Då vi har en gedigen erfarenhet av hårtransplantationer kommer vi hela tiden att komma med förslag och tips under själva designsättningen, i slutändan är det viktigaste att det blir så som du önskar. Efter behandlingen kan du återgå till dina vardagssysslor. Du kommer självklart att få nödvändig information om vad du bör tänka på den närmaste tiden efter behandlingen.
Efter ingreppet går vi igenom skötselråd och sedan går det bra att åka hem. Normalt kan man känna sig lite trött och omtumlad. Uppföljning med PRP-behandling görs sedan efter 7 dagar, 14 dagar och till sist efter 4 veckor.
LÄKNING & EFTERVÅRD
Du ska skölja huvudet med kallt vatten 1-2 dagar efter behandlingen. Därefter kan du använda vanlig temperatur på vattnet, 1-2 gånger per dag. Om det kliar mycket kan du skölja några fler gånger per dag. Du får inte torka huvudet med handduk de första två veckorna, låt håret och hårbotten självtorka.
Håret kan du tvätta med schampo 4 dagar efter hårtransplantationen. Använd först det schampot som du får med dig av oss, därefter ett milt schampo som du köper på Apoteket.
Du bör undvika alla stylingprodukter som hårspray, mousse, gel, vax mm. de första två veckorna.
Du bör inte träna de 3-4 första dagarna.
Du skall undvika direkt solljus så länge du är röd på hjässan. Bastu och solarium skall du undvika i ca 6 veckor. Du bör inte doppa huvudet i pool på ca 6 veckor.
3-4 dagar efter: Ögonen och pannan svullnar upp pga. bedövningsvätskan som sjunker neråt med tyngdkraftens hjälp. Denna svullnad är dock helt ofarlig och naturlig efter en hårtransplantation. Cirka en vecka efter behandlingen finns det inga spår av en hårtransplantation.
5-14 dagar efter: Det transplanterade håret visar sig som skäggstubb och slutar nu att växa. En del tappar sedan allt eller delar av det transplanterade håret.
2 veckor – 4 månader efter: Inga nämnvärda förändringar, hårsäckarna anpassar sig.
3-5 månader efter hårtransplantationen: Nu börjar det transplanterade håret att växa och det kommer nytt hår fram till ca tio månader.
12 månader efter hårtransplantationen: Först nu kan det slutliga resultatet visas, då de sista håren som vuxit upp börjar få en längd som tillför frisyren något.
ANDRA OMRÅDEN