Ärftligt hårförlust är den vanligaste typen av håravfall hos både kvinnor och män, men det är betydligt vanligare hos män. Ärftligt håravfall sker med specifika ärvda gener. De ärftliga generna kan man ärva från mamma eller pappas sida, men de gener som ärvs från mammas sida spelar större roll vid håravfall. Ärftligheten kan hoppa över någon generation för att visa sig senare.

Det finns även andra typer av håravfall som finns att läsa nedan

Olika typer av håravfall

Flertalet män börjar att tappa hår redan vid 17-18-års åldern, medan andra behåller håret till 40-årsåldern utan att drabbas av något hårförlust. Det första som händer är att hårlinjen i pannan drar sig uppåt och det börjar skapas tomma vikar vid tinningarna. Sedan kommer den runda tunna fläcken uppe på hjässan. Denna växer i storlek och till slut kommer hela ovansidan av huvudet vara utan hår. På sidorna/bakhuvudet tappar män nästan aldrig håret. Förutom att män tappar hår så blir kvaliteten på det hår som är kvar sämre och sämre. Hårstråna blir tunnare, växer långsammare och lägger sig platt mot huvudet. Det blir livlöst på grund av att hårcellerna inte orkar växa starka och kraftiga hårstrån längre.

manlig håravfall i stockholm
Kvinnlig håravfall i stockholm

Studier visar att så många som 40 % av den kvinnliga befolkningen uppvisar tecken på hårförlust när de är i 40-årsåldern och det är en betydligt högre siffra än vad många tror.
Många kvinnor känner en viss lättnad när de ser dessa siffror då det innebär att man är långt ifrån ensam med sitt håravfall.
Det finns en viss skam i att tappa hår, oavsett om man är kvinna eller om man är man. Att se att det är så vanligt bland kvinnor som det faktiskt är gör att det är lättare att acceptera det när det drabbar en själv.

Känner du att du precis som många andra män ett tunt skägg och saknar förmågan att odla skägg? Vi på Hairexpert hjälper dig mot ett liv med skäggväxt!
Skägg är idag en stor trend bland många män, men långt ifrån alla kan få den välformade stubben, den fylliga mustaschen eller det tjocka skägget. Oftast beror detta på avsaknaden av hårsäckar och detta kan leda till umgänges- och psykiska problem i vardagen. Känner du dig träffad så bör du kanske överväga en skäggtransplantation.

Ärftligt håravfall I STOCKHOLM