Kvinnligt håravfall

Varför är kvinnligt håravfall mindre normalt?
--------------------

Det känns mindre ”normalt” för en kvinna att tappa hår, även om man inte tappar så mycket hår att man blir flintskallig. Detta handlar om att det är vanligare att vi ser detta hos män. När det kommer till manligt håravfall är vi vana vid det och vi är också vana vid att se skalliga män, men med kvinnor är det mindre vanligt med väldigt korta frisyrer eller rakade huvuden än vad det är bland män. Detta gör att det blir svårare för kvinnor att hitta ett sätt att känna sig bekväma med sitt håravfall, men det finns behandlingar som effektivt kan hjälpa mot kvinnligt håravfall, så är du drabbad kan du tänka positivt!
Kvinnlig håravfall i stockholm

Att hålla koll på!
--------------------

Alla tappar hår dagligen och vi har alla upplevt hårstrån på halsdukar, kappor, på kudden, på golvet, i handfatet, på golvet etcetera. Det är alltså ingenting konstigt med det. Det man ska hålla reda på är exempelvis hur mycket hår som kommer med när man borstar håret och hur det ser ut på huvudkudden när man vaknar på morgonen. När det börjar bli fler och fler hårstrån på kudden när man vaknar är det någonting som inte står rätt till, så ta det som en liten regel att hålla sig efter. Det smartaste är att använda sig av ett mörkt färgat örngott om man har ljust hår och ett ljust färgat örngott om man har mörkt hår då det gör att det är lättare att se efter hur mycket hår man tappat under natten. Om du misstänker, eller känner, att det blivit mer håravfall den senaste tiden är det därför smart att göra detta lilla test för att på så sätt bli säker. Efter att man konstaterat att det de facto är så att man lider av håravfall är det viktigt att man ser till att behandla det på ett eller annat sätt. Då det finns många olika tänkbara orsaker till kvinnligt håravfall är det också så att det finns många olika behandlingar för att råda bot på problemet

Orsaker till kvinnligt håravfall
...............................

Anledningarna till varför en kvinna drabbas av håravfall är många och ämnet är omdiskuterat, men ofta har det att göra med hormonell obalans i kroppen. När en kvinnas östrogennivåer i kroppen ändras av en eller annan anledning är det så att håravfall kan komma att bli en oönskad bieffekt. Några exempel på när kroppen utsätts för ändrade nivåer av östrogen i kroppen är vid abort, missfall, och när man slutar med p-piller. Den kanske mest ”kända” upplevelsen för kvinnor vad gäller ändrade nivåer av östrogen är när en kvinna hamnar i klimakteriet (menopaus).
Kvinnlig håravfall i stockholm

Kvinnligt håravfall
...............................

Det är på det viset att en kvinna kan drabbas av håravfall närsomhelst efter puberteten, men det är vanligast efter menopaus. Inte helt sällan är det så att man drabbas när man är gravid, men med en graviditet kan det också vara så att det motsatta händer och man istället får mer hår på huvudet. Om detta sker under en graviditet är det oftast så att man sedan tappar ”extra håret” efter förlossning. Andra orsaker kan vara ärftlighet, stress, näringsbrist, undervikt, och svåra infektioner. Det är med andra ord så att kvinnligt håravfall inte helt sällan uppstår på grund av att något är fel i kroppen, så det är väldigt viktigt att vara uppmärksam på när detta händer.

Behandling
...............................

Det finns många olika sätt att komma tillrätta med problemet håravfall och det är upp till dig vilken av de olika metoderna just du vill testa. Många upplever att det är tillräckligt med den typen av produkter som stärker håret, så som keratin. Denna typ av behandlingar kan man antingen göra hemma själv, eller så kan man göra det på hårsalonger. Oavsett vilket är chanserna goda att du kommer att se en förbättring. I andra fall kan det vara så att kosttillskott så som järn kan hjälpa och transplantation är ett annat sätt att tackla problemet. En metod som används är den så kallade FUE-metoden.

FUE meoden
...............................

Här tar man hår från andra ställen, exempelvis från nacken där det ofta är mer hår och transplanterar detta hår till toppen där det brukar vara glest med hår. Några andra exempel på behandlingar är laserbehandling där man stimulerar hårbottnen för att öka blodcirkulationen, mediciner för att hämma håravfall, så som Propecia eller så kan man använda sig av Regaine.

Läs mer om PRP behandlingar mot kvinnligt håravfall